Javno predstavljanje projekta

U sklopu ciklusa seminara „Petkom u 13“ koji se održavaju na Institutu za jadranske kulture, 16. srpnja 2021. dr.sc. Irena Budić-Leto prezentirala je istraživački projekt. Pored osnovnih informacija o projektu, predstavljen je projektni tim, istraživački ciljevi, metodologija istraživanja i planirani rezultati projekta.

Radionica “Utjecaj autohtonih ne-Saccharomyces kvasaca na aromu vina”

Radionica će se održati na Institutu za jadranske kulture i melioraciju krša u Splitu dana 16.07.2021. s početkom u 10:00 sati u velikoj studentskoj predavaonici u prizemlju.

Program radionice:

9:45 – 10:00 Registracija sudionika

10:00 – 10:20 Prezentacija istraživačkog projekta Hrvatske zaklade za znanost, “Utjecaj autohtonih ne-Saccharomyces kvasaca na aromu vina”, IP-2020-02-1872, dr. sc. I. Budić-Leto

10:20 – 10:40 Pitanja i odgovori

10:40 – 11:10 Pauza

11:10 – 11:25 Izolacija, karakterizacija i identifikacija ne-Saccharomyces kvasaca na molekularnom nivou, dr. sc. V. Milanović, prezentacija aktivnosti u 1. godini projekta

11:25 – 11:40 Pregled baze radova i organizacija podataka, prof. dr. sc. J. Gajdoš Kljusurić

11:40 – 13:00 Radni sastanak  – dogovor projektnog tima o aktivnostima na projektu

13:00 – 14:00 obilazak Enološkog laboratorija i resursa Instituta vezanih za istraživanja na projektu

Natječaj za radno mjesto asistenta

Rok za prijavu: 11. srpnja 2021.

Objavljen je natječaj za zapošljavanje doktoranda u suradničko zvanje i na radno mjesto asistent u području biotehničkih znanosti, polje prehrambena tehnologija, temeljem rezultata natječaja Hrvatske zaklade za znanost „Projekt razvoja karijera mladih istraživača – izobrazba novih doktora znanosti“ (DOK-2021-02), u trajanju od četiri godine, za rad na istraživačkom projektu Hrvatske zaklade za znanost „Utjecaj autohtonih ne-Saccharomyces kvasaca na aromu vina – WINE AROMAS“, HRZZ – IP-2020-02-1872, 1 izvršitelj (m/ž).

Pristupnici na natječaj osim općih uvjeta propisanih Zakonom o radu moraju ispunjavati uvjete propisane Zakonom o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju:

  • završen preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili integrirani prediplomski i diplomski sveučilišni studij ili diplomski sveučilišni studij sukladno ranije važećim propisima, iz znanstvenog područja biotehničkih znanosti, polja prehrambena tehnologija ili biotehnologija ili iz znanstvenog područja prirodnih znanosti, polje kemija
  • ukupan prosjek ocjena na prethodnim razinama studija (preddiplomskom i diplomskom) koji osigurava upis na doktorski studij „Biotehnologija i bioprocesno inženjerstvo, prehrambena tehnologija i nutricionizam“ (Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Sveučilište u Zagrebu)
  • aktivno znanje engleskog jezika u govoru i pismu

Detaljnije informacije (radno mjesto broj 2) na poveznici: http://novosti.krs.hr/natjecaj-za-suradnicka-radna-mjesta-asistenta/