U periodu od 8. do 19. studenog 2021. doktorandica Ana Boban, mag. chem. boravila je na Universita Politecnica delle Marche, Ancona u Italiji radi stručnog usavršavanja. Domaćin i mentor na usavršavanju bila je dr. sc. Vesna Milanović, suradnica na projektu.
Doktorandica Ana je usvojila znanje i stekla praktičke vještine iz osnovnih mikrobioloških metoda izolacije i identifikacije izoliranih ne-Saccharomyces kvasaca iz prve faze projekta. Za vrijeme svog boravka usavršavala se na metodama enološke karakterizacije izoliranih kvasaca, poput ispitivanja otpornosti izolata na različite temperature, koncentracije alkohola i sumporovog (IV) oksida te je provodila ispitivanje aktivnosti enzima kvasaca povezanih s aromom sorte upotrebom enzimskih metoda. Doktorandica Ana Boban se također upoznala s PCR metodom koja se koristila u pripremi uzoraka za molekularnu identifikaciju izoliranih kvasaca iz našeg projekta.