Ana Boban, mag.chem., uspješno je obranila doktorski rad pod naslovom “Impact of indigenous non-Saccharomyces yeasts on the aroma profile of young wine from ‘Maraština’ cv. (Vitis vinifera L.). Doktorski rad je izrađen po skandinavskom modelu u sklopu projekata IP-2020-02-1872 “Utjecaj autohtonih ne-Saccharomyces kvasaca na aromu vina” i DOK-2021-02 “Projekt razvoja karijere mladih istraživača: izobrazba novih doktora znanosti”. Rad je ocijenjen sa summa cum laude.
Javna obrana doktorskog rada održana je 23. srpnja 2025. na Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu pred Povjerenstvom za obranu doktorskog rada u sastavu:
- Prof.dr.sc. Karin Kovačević Ganić, Prehrambeno-biotehnološki fakultet (predsjednica)
- Prof.dr.sc. Jasenka Gajdoš Kljusurić, Prehrambeno-biotehnološki fakultet (član)
- Izv.prof.dr.sc. Vesna Milanović, Università Politecnica delle Marche, Ancona, Italija (član)
Mentor: dr.sc. Irena Budić-Leto, znanstvena savjetnica u trajnom izboru
Čestitamo našoj Ani i želimo joj puno uspjeha u daljnjem istraživačkom radu!
Cjeloviti doktorski rad dostupan je u repozitoriju Dabar.



