U Institutu za jadranske kulture u razdoblju od 26. do 30. rujna suradnica na projektu dr.sc. Vesna Milanović je održala istraživačka radionicu o kinetici rasta kvasaca. Na radionici smo radili s uzorcima izabranih non-Saccharomyces kvasaca koje čuvamo u kolekciji autohtonih kvasaca na Institutu. Kvasci su izolirani iz grožđa sorte Maraština tijekom prve godine projekta, identificirani te ispitani na osnovne enološke karakteristike. Za vrijeme održavanja radionice provodili smo analize vezane za određivanje i praćenje kinetike rasta kvasaca korištenjem više različitih tehnika kao što su nasijavanje i brojanje živih kvasaca na čvrstim hranjivim podlogama, priprema inokuluma kvasaca za inokulaciju u sterilni mošt sorte Maraština uključujući i druge važne korake vezane uz rast i razvoj kvasaca. Usvojene mikrobiološke vještine i znanja su od velike koristi za metodologiju praćenja pokusa alkoholne fermentacije.